Iratkozz fel hírlevelünkre! 

© 2019 BravePoint    hello@thebravepoint.com     +36304846421     Adatvédelem     Felhasználási Feltételek

Egy hét bátorság
5. nap

Vegyél rá egy idegent, hogy mondjon egy példát, amikor igazán bátran viselkedett és kérdezd meg tőle, hogy miért!

Lépj oda valakihez, mondd neki, hogy egy bátorságkihívásban veszel részt, és kérd meg, hogy mesélje el, mikor viselkedett bátran! Írd le vagy vedd fel, amit mond!

 

Milyen félelmekre hat?

Komfortzóna elhagyása miatti félelem.Kapcsolódástól való félelem. Visszautasítástól való félelem.

 

Miért jó ez nekem?

Ismét egy lehetőség, hogy beszélgetést kezdeményezz egy idegennel. Félelmetes, de megéri. Ahogy mások hibáiból, mások bátorságából is tanulhatunk.

 

TIPP:

Próbáld meg szóban megkérdezni, de ha épp ismerkedsz valakivel, cseten is jó beszélgetési alap lehet! (Igen, a Tinderre - is - gondolunk! :D)

Ha nem mennél oda egy random ismeretlenhez az utcán, akkor egy távoli kollégát kérdezz meg vagy ismerős ismerősét, a lényeg, hogy ne legyetek mindennapi kapcsolatban és legyen picit para feltenni ezt a kérdést.

 

Pszichológiai háttér:

A félelem, amit akkor érzünk, ha oda kell mennünk egy ismeretlen emberhez, beszélgetést kezdeményezni vele vagy kérni tőle valamit, egyenértékű azzal a félelemmel, amit egy ejtőernyős szabadesésnél érzünk. Szórakoztató és érdekes, de kockázatos is. Lehet, hogy megváltoztatja az életedet. Ha félelmeid ellenére erőfeszítéseket teszel, fantasztikus élményekkel gazdagodhatsz.

 

Cikkek, videók a témában (angol):

https://www.youtube.com/watch?v=u5EQIWshsYo

https://www.wikihow.com/Talk-to-Strangers