Iratkozz fel hírlevelünkre! 

© 2019 BravePoint    hello@thebravepoint.com     +36304846421     Adatvédelem     Felhasználási Feltételek

Egy hét bátorság
6. nap

Ülj teljes csendben fél órán át!

Igen, teljes csend, telefon nélkül! Semmi rohanás, semmi zene, semmi figyelemelterelés.

Nem cél, hogy kitaláld életed értelmét, ne legyen ilyen elvárásod, csak légy csendben.

Ha a fél óra túl sok, akkor kezdd negyed órával, és amikor vége, bővítsd ki! Ha kevés a fél óra, egy-másfél-két órát is nyugodtan bevállalhatsz!

 

Rengeteg lehetőség van ebben a félórában: letisztul egy vágyad és kitalálod, hogyan valósítsd meg; rájössz, hogy a nappali polcán a holmik felétől megszabadulhatsz és így több helyed lesz; szembenézel egy olyan gondolattal, ami már régóta kerülget és amikor időt töltesz vele, rájössz, hogy annyira nem is félelmetes; meghallod a belső hangodat, amit már régóta keresel; megszületik benned egy gondolat vagy döntés, ami változásra késztet; megtapasztalod, hogy a rohanó gondolatok előbb-utóbb megállnak.

A lehetőségek száma végtelen. Ha először maradsz csendben, akkor előjöhetnek negatív gondolatok, félelmek, kételyek. Tarts ki és bármi is történik, csak fogadd el.

 

Milyen félelmekre hat?

Bizonytalanságtól való félelem. Kudarctól való félelem. Változástól való félelem.

 

Miért jó ez nekem?

Néha a legparább saját gondolatainkkal, érzéseinkkel szembenézni és elfogadni a félelmeinket. De az önreflexió elengedhetetlen, hogy tudjuk, hol van szükségünk bátorságra.

 

TIPP:

Próbálj olyan pózba ülni, ahol nem alszol el! Hogy ne az órát nézegesd, beállíthatsz időzítőt, ami jelzi az idő leteltét.

Ez nem meditációs gyakorlat. Tekints lehetőségként erre a fél órára! Lehetőség, hogy nyugodtan magaddal legyél, hogy odafigyelj, milyen gondolataid vannak.

Amikor végeztél, nyugodtan írd fel a gondolataidat, érzéseidet. Fontos, hogy minden tök oké! Akár a napi teendőkön agyaltál, akár azon, hogy miért ilyen színű a fal, akár a hosszú tárgyak gabalyodási valószínűségén. Csak fogadd el, hogy ezek a te gondolataid voltak és kész.

 

Pszichológiai háttér:

A csend számtalan dologra taníthat meg. Segít megtalálni a belső nyugalmadat, megmutatja a szavak erejét vagy éppen azt, hogy szavak nélkül is erős lehetsz. Elégedettség, figyelmesség, kitartás, emberiesség – csak néhány téma, amelyekről (ha engeded), a csendben jobbnál jobb gondolataid támadhatnak. És akkor még nem is beszéltünk a bátorságról. A valódi bátorság önmagunkkal szembenézni. A csend segít megtalálni belső erőnket, bátorságunkat és önbizalmunkat.

Cikkek a témában (angol):

https://tinybuddha.com/blog/20-ways-sitting-silence-can-completely-transform-your-life/

https://www.purposefairy.com/85600/powerful-benefits-sitting-in-silence/