Iratkozz fel hírlevelünkre! 

© 2019 BravePoint    hello@thebravepoint.com     +36304846421     Adatvédelem     Felhasználási Feltételek

Search
  • BravePoint

5 fontos lecke Brené Browntól

Brené Brown eddigi kutatásaiban olyan témákra összpontosított, mint a bátorság, a sebezhetőség, az empátia és a szégyen. Legújabb előadásában, amely a Netflixen látható, ismét rámutat a bátorság és a sebezhetőség közötti kapcsolatra.

Az USA Today cikkének kivonatát olvashatjátok.


Kép forrása: brenebrown.com

Az előadás 5 legfontosabb tanulsága a sebezhetőséggel kapcsolatban:


1. A sebezhetőség nem a gyengeség jele

Annak ellenére, hogy néhányan így gondolják, Brown azt mondta: "A sebezhetőségen keresztül lehet a bátorságot legpontosabban mérni, kutatóként mi szó szerint ezt tesszük. Abból, hogy mennyire vállalod a sebezhetőségedet, le tudjuk mérni, milyen bátor vagy."


2. A kitárulkozásnak számos előnye van

Brown azt állítja, hogy a sebezhetőség többek között a szeretet és az öröm "szülőhelye".

"Szeretni valakit azt jelenti, hogy vállalod a sebezhetőséged, hogy odaadod valakinek a szíved, és azt mondod: Tudom, hogy ez nagy fájdalommal is járhat, mégis hajlandó vagyok rá; hajlandó vagyok sebezhetőnek lenni és szeretni téged.” – mondta.


3. A sebezhetőségből a munkahelyen is előnyt lehet kovácsolni

Egy „hatalmas kreativitási és innovációs problémákkal” küzdő vállalat vezetői számára, akik felkérték Brenét egy beszédre a kollégák előtt, szintén a sebezhetőség felőli megközelítést javasolta.

"Ha nincs sebezhetőség, nincs kreativitás. Ha nem tolerálható a kudarc, nincs innováció. Ez ilyen egyszerű" - tanácsolta. "Ha nem hajlandó elfogadni a kudarc lehetőségét, nem tud megújulni sem. Ha nem hajlandó sebezhető cégkultúrát építeni, akkor semmi újat nem hozhat létre."


4. A sebezhetőség nem megúszható

Brown azt mondta, hogy még azok is, akik úgy vélik, hogy ők kerülik a sebezhetőséget, valójában magát az érzést akkor is megtapasztalják.

"Ha tudatosan vállalod a sebezhetőséget, ha nem, az akkor is megjelenik az életedben" mondta.

"Sokkal könnyebb fájdalmat okozni, mint a saját fájdalmunkat érezni, és az emberek a fájdalmukat másokra vetítik ki."


5. Végül mindig az derül ki, hogy jobb, ha vállaljuk sebezhetőségünket

"A sebezhetőség nehéz, ijesztő, és veszélyesnek érezzük, de nem olyan nehéz, ijesztő vagy veszélyes, mint az, amikor életünk végén azt kérdezzük magunktól: ’Mi lett volna, ha megteszem? ’ – ’Mi lett volna, ha elmondom, hogy szeretem?’” – mondta Brown a hallgatóságnak. "Tedd meg, tárulkozz ki, válaszolj a bátorság kihívására, mert megéri. Érdemes bátornak lenni."


Ha szeretnéd gyakorolni, hogyan lehetsz sebezhető és ezáltal bátor, csatlakozz EGY HÉT BÁTORSÁG kihívásunkhoz!

35 views