Iratkozz fel hírlevelünkre! 

© 2019 BravePoint    hello@thebravepoint.com     +36304846421     Adatvédelem     Felhasználási Feltételek

Search
  • BravePoint

Megvan a megoldás céljaid eléréséhez?

Updated: May 10, 2019

Sokszor nehezen vesszük rá magunkat, hogy nap mint nap dolgozzunk a céljainkért. Pedig a kulcs a mikro-bátorság. Nicole Webb cikke rávilágít, hogy miért. Fordításunkat olvassátok.


Néha a kis lépések visznek a nagy egész felé.


Ha megnézzük egy-egy sikeres ember LinkedIn profilját vagy rákeresünk a Google-ban, könnyen arra a következtetésre juthatunk, hogy szinte legyőzhetetlennek tűnő korlátokat döntöttek le céljaik eléréséhez. De az igazság az, hogy valószínűleg nem start-cél győzelmet arattak, hanem mikro-bátorság lépésekkel jutottak el oda, ahol most vannak.


A „mikro-bátorság” kifejezés nagyjából annyit tesz, mint apró, mindennapi bátor lépések, amelyek kibillentenek minket a saját komfortzónánkból. És ha Te is olyan vagy, mint mi, vagyis profi a hosszú távú jövőkép kitalálásában, de nem annyira jó az odáig tartó út végig vitelében, a mikro-bátorság lépések segíthetnek ebben.

A mikro-bátorság úgy működik, hogy a nagyobb célt a lehető legkisebb lépésekre bontjuk, amelyeket azonnal meg tudunk valósítani. Tehát, ha az a kitűzött célod, hogy lefusd a maratont, akkor az első lépés az lehet, hogy ebédszünetben sétálsz egyet, ahelyett, hogy az asztalodnál ülve eszel. Ezzel egy lépéssel közelebb kerülsz a célodhoz, mint korábban. Persze, ez nem ugyanaz, mint egy kora reggeli kocogás, de jobb, mint egyáltalán nem csinálni semmit, nem igaz?


Tim JP Collins jóllét-guru szerint: „Hatalmas, szinte megoldhatatlan feladatokat állítunk magunk elé, amelyek olyan nehezek és bonyolultak, hogy inkább bele sem kezdünk.” Az új módszer egyik sarkalatos pontja, hogy próbáljuk meg elengedni a tökéletességre való törekvésünket.

Kérdezd meg magadtól, mi az első dolog, amin változtatni akarsz?

Miután kitűzted magad elé a célt, gondold át, hogy milyen lehetséges félelmek, bizonytalanságok akadályozhatnak abban, hogy elérd ezt a célt. Még mielőtt belevágsz, bontsd le az utat mikro-bátorság lépésekre.


Minden napra jusson egy mikro-bátorság

Különböző kutatások szerint szokásaink nagyon mélyen gyökereznek bennünk. Ha minden nap megvalósítunk egy mikro-bátorság cselekedetet életünk bármely területén (karrierünkben, személyes kapcsolatainkban stb.), néhány hónap alatt látványos eredményeket érhetünk el.


A bátorság hatása tovább gyűrűzik

Ha egy nagy elhatározással fizetésemelést kérsz a főnöködtől, vagy fokozatosan menetelsz a magasabb pozíció felé, ezek a mikro-bátorság lépések nagy valószínűség szerint az életed többi területére is hatással lesznek.


Ha te is gyakorolnád a mikro-bátorságot, csatlakozz EGY HÉT BÁTORSÁG kihívásunkhoz!

57 views